Q&A: Lucruri neplacute pe litoral

Aceasta pagina e parte dintr-un set de intrebari (adresate de mine pe blog) si raspunsuri (date de cei care ma citesc), acestea fiind regulile.


Intrebare:
Ce nu va place la litoralul romanesc? Si nu ma gandesc la chestiile mari (plaja naspa, alge la mal samd) ci chestiile mici, pe care le putem schimba noi, intr-un fel sau altul (nesimtirea ospatarilor, de ex., pe care o rezolvam plecand in alta parte).

Si, daca raspundeti, incercati sa dati si solutii… sa vedem, suntem mai destepti decat aia care ne conduc? :D

E vorba, nu uitati, de chestii pe care sa le putem face noi, nu de solutii de genul “bagam 100 de milioane in toate hotelurile, cadouri de la stat”.

Raspunsuri:

Rashid

1: mizeria de pe plaja(da stiu, e deja un cliseu) – am putea schimba putin cate putin fiecare dintre noi… cum? Strangand dupa noi gunoaiele, recunosc, si eu sunt tentat de multe ori sa nu ma mai aplec dupa dopul de la sticla sau dupa pachetul gol de tigari cand vad ce gunoi e in jur…

2: muzica, fie ea manele, rock, dance, jazz etc.- trebuie sa intelegem ca fiecare are gusturile sale, si ascultand muzica noastra preferata la maxim le impunem si altora s-o asculte.

3: multimea de masini din apropierea plajelor – am putea cu totii sa lasam masina la hotel sau in camping si sa facem o plimbare pana la plaja sau la restaurant chiar daca e ceva de mers… m-am saturat sa fac slalom printre masini in zonele de plimbare de pe langa plaje.

Cate si cate-ar mai fi de schimbat… si toate depinde de bunul simt al oamenilor…

Darius

Pe mine mă enervează că pe o ciorbă care e listată la 5 lei ajungi să plăteşti 8 lei.

Qualia

Pe mine ma enerveaza ca nu gasesti niciodata o baie cand ai nevoie. Solutia? Indicatoare ca alea rutiere. Daca se poate indicator cu “Constanta 30 km”, se poate si cu “Little Girls’ Room 300m”. Improvizate, instalate de proprietarul baii/restaurantului. Ar fi un litoral mai primitor, believe me.

Blegoo

Ce putem NOI sa facem? Aaa… simplu, sa nu mai ne ducem pe litoralul romanesc. Ia sa vezi ce curat ar fi… si cum totul ar fi ca in helvetzia aia, cum ii spune. Serios: daca romanii nu s-ar mai duce la Mamaia, ar fi raiul pe pamant; cu alge cu tot. Propun sa nu mai fie acceptati decat aia cu buletin de Berlin, ori suedezi, norvegieni, neamuri d-astea, zic. Interzis romanilor. Asta chiar ca putem face. Voluntar, adica.

Jar Jar Binks

Cine isi inchipuie ca in occident (oriunde pe glob ar fi el plasat) s-a facut ordine si curatenie cu apeluri la bun simt si la cei 7 ani de-acasa se inseala amarnic. O hartie aruncata altundeva decat la cos costa intre 100 si 1000 de euro. Si cineva are grija ca acesti bani sa se si incaseze. Plaja inchiriata (de o firma) si necuratata/neintretinuta la standarde inseamna intre 1000 si 10.000 de euro la prima abatere si inchiderea/rezilierea contractului in caz de recidiva. Solutia “economica” este probabil singura cale. De ce nu fac romanii mizerie cand se duc la bulgari la Albena? Pentru ca nu risca sa afle pe propria piele care este amenda. La noi nu e nici un risc… :-(

Postul initial, cu toate comentariile: Lucruri neplacute pe litoral

One thought on “Q&A: Lucruri neplacute pe litoral

Leave a Reply

Your email address will not be published.