Redescopera Romania: zilele 2 si 3

Dupa ziua a doua din Redescopera Romania am ajuns rupt de oboseala in camera, asa ca nu am mai scris nimic.

Ieri am plecat din Piatra Neamt intr-un tur al zonei, plecand, prin Cheile Bicazului, spre Lacu Rosu si Gheorghieni, apoi spre Toplita, revenind spre Targu Neamt prin Borsec, urmand apoi sa coboram inapoi in Piatra Neamt.

Suna simplu, nu? Poate ar fi, daca nu ar fi plouat aproape in continuu. Marunt, constant, cu rare momente in care sa vedem soarele.

Insa nimic nu ne pregatea pentru drumul de azi, cand am plecat de la Piatra Neamt, de-a lungul lacului Bicaz, spre Vatra Dornei. Dupa care am mers spre Campulung Moldovenesc (unde am si mancat), pentru ca ulterior sa urcam spre Radauti si sa redescoperim cu adevarat Romania: drumuri superbe (adica bune, extrem de bune), case frumoase si peisaje extraordinare. Toate la un loc l-au facut pe unul dintre noi sa exclame: sigur nu suntem in Austria?

Nu, nu, eram in Romania. O Romania atat de frumoasa, iti vine sa o mananci :)

Bineinteles, ploaia nu ne-a lasat. Ba, dimpotriva, parca pentru a ne aduce aminte ca ieri am avut soare, acum a rupt din toate partile. Nu am mai vazut de mult o asemenea rupere de nori. Si, pentru ca totul sa fie complet, avem cu noi si o motociclista. Roxana, de la Lumea Mare, al carei fan pe viata am devenit, pentru curajul pe care il are. Si nu e vorba de un curaj inconstient, ci de unul calculat, echilibrat si extrem de frumos.

Va las, pentru moment. Somnul ma fura si trebuie sa ma odihnesc. Pozele le puteti vedea aici, de azi, si aici, de ieri, pe contul meu de Facebook, cu tot cu explicatii.

Urmariti si hashtag-ul #prinRomania pe twitter, precum si ce mai zic ceilalti participanti la Redescopera Romania: xplorio, Corina si Nebuloasa

13 thoughts on “Redescopera Romania: zilele 2 si 3

  1. Roxana este de apreciat pentru ceea ce face si pentru curajul de a merge mai departe chiar daca sunt si unele obstacole. Chiar dimineata zicea pe twitter ca este putin descurajata din cauza vremii, insa imediat a aparut un soare de toata frumusetea. :)

    Ati vizitat zone frumoase si veti vizita in continuare. :)

  2. mmm… bobby cred ca plec si eu pe urmele voastre dupa ce ma intorc din calatoria planificata de sapt viitoare… abia astept sa redescopar si eu Romania :)

    Drum bun si vreme frumoasa!

  3. Eu redescopar satul copilariei mele… plin de istorie, unic si ferit de turisti si asa vreau sa il pastrez… e cam periculos ce faceti in pelegrinarile si impartasirile superbedesre acele locuri minunate caci vor fi poluate de noi, oamenii. Imi plac foarte mult pozele si, daca se poate, as dori cat mai multe instantanee postate… Numai bine!

  4. Bobby, de când merg eu pe motor nu cred ca am primit un compliment mai frumos ca acesta. De obicei aud propozitii în care vorba de doage si ţigle, zău că nu ştiu de ce :D

    Mulţumesc mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published.