Redescopera Romania

Redescopera Romania: ultima plecare pe 2011

Redescopera RomaniaBond. James Bond. Priviti filmul de aici, prologul ultimului film cu agentul britanic, Quantum of Solace. 007 conduce in viteza pe coasta lacului Como, depasind si omorand mai mult oameni rai, rupand in 10 bucati si un Aston Martin DBS.

Lacul Como este o zona superba, o zona a bogatilor, unde pana si George Clooney isi petrece mare parte din vacante. Imi doream de mult sa vizitez zona (tot nu am ajuns, inca), dar am descoperit recent ca Romania are si ea propria sosea de coasta. Lunga de aprox. 100 de km: Clisura Dunarii. Clisura este deja o zona superba si poate deveni un loc de intalnire pentru multi dintre turistii care vin la noi, mai ales daca se repara putinele parti mai rupte din drumul de la Drobeta Turnu Severin pana la Moldova Noua.

Eu m-am cam indragostit de zona acum vreo doi ani, cand am condus prima data pe-aici dupa mult-mult timp. Daca aveti ocazia, trageti o fuga. Dureaza cam 5-6 ore drumul din Bucuresti, puteti sta o noapte la una din multele pensiuni de-aici, sa priviti Dunarea la cazane si sa va bucurati de liniste. Si de roaming-ul cu sarbii, dar asta e deja alta poveste :)

P.S.: daca ajungeti in zona, opriti-va si la Muzeul Hidrocentralei Portile de Fier (merita). Nu e muzeul REGIUNII Portile de Fier (care e in Drobeta Turnu Severin), e muzeul chiar de la Hidrocentrala. Aveti posibilitatea sa coborati pana in sala turbinelor. Madalina Uceanu a scris mai multe aici.

Redescopera Romania a revenit pe-aici, in trecere catre Timisoara/Arad, in ultima plecare din anul asta :) Si, ca sa nu spuneti ca nu va dau chiar nimic de vazut, iata ce au facut colegii mei ieri, pe niste “drumuri” din zona:

Toate povestile le puteti vedea aici. Redescoperă România este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 şi Muzeul National al Taranului Roman.

2 thoughts on “Redescopera Romania: ultima plecare pe 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published.