17 thoughts on “Cum sa NU pornesti un proiect online

 1. Am vazut prezentarea, e buna de tinut minte! :)
  Dar am si eu o problema cu slide-ul 4 – cel cu “Nu intreba pe nimeni nimic” si “Nu iti lua partener”.
  Sunt de acord cu ceea ce spui tu in afirmariile acestea, dar uneori nu ne permitem sa nu procedam asa. Eu chiar zilele astea pornesc un proiect care va merge foarte mult pe partea de online. Ideea este ca tot ce am conceput pana in prezent sunt idei personale, desi mi-as fi dorit foarte tare sa am pe cineva in spate sa ma ajute, sa ma indrume. De ce nu am gasit: pentru ca in ziua de azi nu prea da nimeni sfaturi pe gratis si daca nu ai bani singura solutie este sa te descurci singur. Nu stiu daca va fi un inceput bun, rau sau mediocru pentru proiectul meu, acum nu pot decat sa ma multumesc cu ce am gandit eu si mai departe voi vedea ce voi face.
  Intrebarea mea este: ce facem daca totusi ai vrea sa te ajute cineva, sa iti gasesti un partener si totusi nu ai bani?
  Si apropo de parteneri de business. De cele mai multe ori, cei care se ofera sa iti fie parteneri intr-un business si sa zicem ca ei sunt cei care alimenteaza financiar afacerea si tu esti cu ideile, au cele mai “rapide” asteptari legate de castiguri. Nu inteleg ca atunci cand vine vorba de un start-up online sau offline, banii nu vin peste noapte sau in 7 zile. Si de aici, o serie lunga de probleme si de conflicte care apar.

 2. @Dragos: multumesc.
  @Maldita: ei, se pare ca nu e chiar asa simplu :)
  @Alexandra: mie mi se pare ca tu vezi cumva gresit ideea de parteneri :) mai degraba am impresia ca ii vezi ca pe niste resurse “de consumat”. Partener/sfatuitor poate fi oricine, de la parinti la prieteni buni, care iti pot da niste sfaturi si care pot fi acolo cand ai nevoie.

  Finantatorii sunt, din punctul meu de vedere, un tip diferit de parteneri, cu un cu totul alt fel de asteptari.

 3. @Bobby: Cred ca mai degraba m-am exprimat gresit. Daca vorbim de parteneri gen prieteni, familie sau cei apropiati, trebuie sa recunosc ca pe acestia i-am avut alaturi cu un sfat sau cu o parere. Atat cat au putut. Dar consider ca mi-ar fi fost de mare folos daca puteam apela si la o firma care m-ar fi ajutat sa pornesc cu mai multa incredere business-ul.
  Si sa stii ca nu chiar asa de rea, nu imi vad partenerii doar ca pe ceva de care sa ma folosesc. :)
  In ceea ce priveste finantatorii, ai dreptate. Ei intra intr-un business ca sa faca bani.

 4. Eveniment pentru femei ,dar sfaturile astea ale tale se aplica pentru toate lumea indiferent de sex.

  Ca Alexandra Hambaras spunea mai sus de un partener/investitor ,eu vreau un sfat pentru alt fel de parteneri.Nu neaparat aia care iti dau bani ci mai mult aia pe care-i poti aduce langa tine in proiectul tau sau cei care poti sa-ti dea sfaturi.

  Sa zicem ca esti nou “prin zona” unde-i gasesti pe astia?

  Eu ma ocup de marketing afiliat in .ro de aproape 1 an dar n-am reusit sa gasesc oameni implicati in asta.N-am gasit un mediu in care sa se invarta astfel de oameni.

  Stiu ca tu te-ai ocupat de eafiliati.ro dar e mort acum.Stiu ca ai facut si faci marketing afiliat, de asta cred ca poti sa-mi dai un sfat, o indrumare.

  Incotro gasesc oameni cu care pot sa construiesc ceva in online,sau oameni care pot sa-ti dea un sfat cand te blochezi pe undeva?
  Exista oameni cu experienta care-s deschisi sa-ti dea un sfat daca le prezinti o problema?Nu cer consultanta ci directii.Atat.

  Multumesc

 5. Imi place prezentarea. Atinge punctele esentiale.
  Eu subscriu foarte tare la partea cu munca: fara foarte multa munca nu reusesti!

 6. Iar legat de parteneri, eu prin parteneri inteleg cam acelasi lucru ca Alexandra. Un partener inseamna cineva care se implica alaturi de tine in proiect si investeste timp/resurse/bani pentru ca la sfarsit, in functie de cat a investit, sa isi ia parte cuvenita. Cei care iti dau sfaturi, parerei etc se numesc prieteni sau, dupa caz, dusmani:).

 7. @Marius la mine functioneaza. Adica in activitatea de zi cu zi, daca muncesc ca lumea incep sa imi mearga treburile, altfel tot in belele ajung. :)
  On topic: si eu am niste proiecte cu implicatii online, dar deocamdata am si serviciu si trebuie sa compensez cand ajung acasa. Asa ca bag si la serviciu si acasa.
  Sper sa nu ma blochez :)

 8. Sunt sigur ca non-sfaturile de aici nu pot fi respectate. Dar nici sfaturile bune nu sunt respectate. Ufff, ceva s-a incurcat in creierul meu…

Leave a Reply

Your email address will not be published.