Ce este un blog?

Ce este un blog?

Daca ati ajuns pana aici, in principiu stiti despre ce este vorba. Dar, ca sa fim siguri ca vorbim despre acelasi lucru, sa incercam o definitie simpla:

Un blog este un site pe internet care respecta o structura a continutului definita prin ordinea invers cronologica in care acesta apare pe prima pagina.

Putin cam complicat (si am pastrat totul simplu, credeti-ma), dar exact asta e un blog: o culegere de articole si texte despre un domeniu ales de autor aranjate in ordinea inversa introducerii lor in baza de date (cele mai noi apar cel mai sus pe prima pagina).

Un blog este definit de tema sa si de autor. In comparatie cu site-urile obisnuite de internet, blog-ul a pus foarte mult accent pe experientele personale ale persoanei care scrie in el (un avocat care scrie un blog va scrie despre spete intalnite de el, de obicei, cu ceea ce crede el, intr-un limbaj, de obicei, mai usor decat cel juridic).

Un blog poate fi definit mult mai larg si, mai mult, exista multe tipuri de bloguri aparute: blog personal, blog de afaceri, fotoblog samd. Dupa cum spune si numele site-ului, noi ne ocupam aici de blogul de afaceri asa ca, in situatia in care sunteti in continuare interesati, cititi si aici.