Iubesc inghetata

Articol scris de Andra Zaharia.

De când mă știu, nu m-am dat în vânt niciodată în mod special după dulciuri. Mă mai apuca pofta câteodată, însă nu am reușit vreodată să mănânc o prăjitură întreagă sau o felie de tort, deși am o ușoară hipoglicemie și e chiar indicat să fac asta. De la un singur dulce însă nu mă voi putea abține vreodată: înghețata.

Iubesc înghețata în toate formele și aromele ei, cu fructe sau fără, cu sau fără frișcă, cu alune, cu topping, vara, iarna, toamna și în orice sezon. Aș putea mânca înghețată la nesfârșit. Acum sunt tare încântată, fiindcă tocmai m-am întors de la o degustare de înghețată foarte specială: am experimentat gustul înghețatei fine și aromate pe întuneric. Nu, nu a fost un blind date gone bad, ci un eveniment extrem de drăguț și jucăuș organizat de Magnum și de McCann PR, la care am mers însoțită de Andreea Burlacu, Raluxa și Alina Constantinescu. Mai târziu ni s-a alăturat și Piticu, care ne-a servit cu o porție din râsul lui inconfundabil. :)

În centrul atenției s-a aflat înghețata Magnum, regina plăcerilor reci, aromate și îmbrăcate în ciocolată. Am fost invitați să ne alegem o experiență dintre ”Plaja imaculată”, ”Copacul” și ”Stânca”. Am fost apoi conduși printr-un labirint, într-un întuneric total așa cum nu am văzut niciodată, iar apoi ni s-a servit fiecăruia experiența aleasă. Eu am vrut să gust ”copacul”, fiindcă îmi plac copacii în general și fiindcă îmi promitea senzații unice. Așa a și fost. Fiecare linguriță de înghețată fină, aromată, învelită în ciocolată, presărată cu fructe și așezată pe un blat crocant a fost absolut delicioasă! N-aș fi vrut să se mai termine!

A fost extrem de interesant să încerc conceptul de ”blind dinner” (puteți citi o altă poveste aici), care a fost inventat în 1999 de Jorge Spielmann, un preot orb din Zurich. E drept că restul simțurilor și se ascut și ești mult mai atent la senzația gustativă decât ai fi în mod obișnuit, într-o încăpere luminată.

Dacă vreți să trăiți și voi experiența ”Magnumize your senses”, o puteți face de joi până duminică, între orele 18 și 22, în perioada 21 iulie – 15 august la Grand Cafe Van Gogh, de pe Str. Smârdan nr. 8, în centrul vechi (un alt loc tare drag mie).

M-am bucurat să gust încă o dată din înghețata făcută de Algida, care face și felul meu preferat de înghețată: Big Milk cu căpșuni. Sunt fan încă de pe vremea când nu era la noi și am reușit să mănânc într-o excursie în Italia. A fost dragoste la prima degustare și povestea încă e în desfășurare.

De asemenea, Magnum a mai pus la cale un concurs, de data aceasta pe Facebook. Până pe 8 august poți câștiga o excursie într-unul dintre locurile de poveste din Europa, și anume la unul dintre frumoasele castele de pe bătrânul nostru continent, dar ai șansa să ajungi și în Dubai! Eu și Andreea se pare că avem o șansă să ne facem prințese. :)

Mai mult de atât, în noaptea asta voi dormi ca o prințesă, fiindcă am primit această mască de noapte încrustată cu cristale Swarosvki, perfectă pentru ochii mei sensibili care nu suportă lumina dimineții. N-ar fi rău să închei fiecare zi de lucru cu o sesiune de răsfăț ca cea de azi. :)

Update: Piticu ne oferă și dovada video că am fost acolo, cu testimoniale la cald, iar Alina ne-a povestit și ea de experiența prin labirintul întunecat și dulce.

Acest articol a aparut initial pe AndraZaharia.ro.

7 thoughts on “Iubesc inghetata

  1. Am mancat si eu odata o inghetata magnum… dar nu m-a impresionat. Mai buna mi se pare inghetata romanza (sau ceva de genul asta), marca proprie Plus Discount. Glazura e identica dar inghetata e mai buna. Iar pretul e la jumate…

  2. @Bogdan: Experienta pe intuneric de la degustare e interesanta! Plus ca atunci cand nu vezi nimic din ce mananci percepi totul mult diferit :))

  3. Cred ca gusturile in materie de mancare sunt foarte subiective. Fiecare dintre noi asociaza experiente diferite cu mancarurile preferate sau nu. Eu ti-as sugera sa mergi sa incerci Magnum pe intuneric si sa ne spui apoi cum ti s-a parut. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.