Inghetata pe-ntuneric: Magnumize Your Senses

Dupa cum va spuneam saptamana trecuta, pana la urma m-am dus si eu la mancat inghetata pe intuneric. Desi nu sunt mare amator de inghetata (am in frigider din cand in cand, dar nu e un obicei), toata lumea mi-a descris experienta ca fiind una senzationala.

Si adevarul e ca… experienta e interesanta. Mai ales cand sunteti 8 tipi pe intuneric si nu prea stii ce pe unde e :)) Sa vedeti comentarii (mai bine zis sa auziti) :)) Pana la urma a meritat sa nu luam o tipa cu noi, mai ales ca a durat maxim 10 minute (fara glume proaste, da? :D ).

Ce reprezinta, totusi, Magnumize your senses? Ideea a pornit de la un concept creat prin 1990 de un nevazator, care a pornit de la ideea ca in momentul in care suntem lipsiti de vedere toate celelalte simturi se ascut, inclusiv gustul. Si cum nu era chiar un business plan realizabil sa scoti ochii tuturor celor care iti viziteaza restaurantul, a decis sa faca intuneric. Complet. Si sa te puna sa mananci pe intuneric.

Sincer sa fiu, cand am auzit prima data de asa ceva nu mi s-a parut foarte periculos. Pana la urma, cat de greu e sa nimeresti gura cu lingura (altfel sa dai cuiva cu lingura de lemn peste gura)?

Dar sa incepem cu intrarea in intuneric: eram cu varu, pregatindu-ne sa intram, dupa ce se pierdusera, doi cate doi, in intuneric @Etherfast, @Ciops, @Andu, @LaurentiuBuica, @imaginelife, @unuzisrhn. Din interior nu se mai auzea nimic, era clar ca ne indreptam catre moarte :))

Si a venit mesagerul. Nu al mortii, din fericire, ci al celor de la Magnum, ghidul nostru prin intuneric: Cosmin. Cosmin nu vede, asa ca ii era relativ usor (cat de usor poate fi) sa isi gaseasca drumul. Noi… am mers dupa el, dupa dictare (“Acum urca, acum coboara, acum stanga, aici e scaunul”). Bineinteles, varu cu mainile pe umerii lui, eu cu mainile pe umerii lui varu. Da, eu eram ultimul :D

Acolo ne-am asezat, cum am nimerit fiecare, pe scaune, am primit lingurita (in mana, nu intre ochi), si am asteptat. Am primit un bol (nu prea m-am prins de forma) cu “Stanca” (scenariul ales de mine, pentru ca sugera mai degraba ciocolata, decat Plaja, care sugera mai mult inghetata alba, sau Copacul, care nu stiu ce sugera, dar nu mi se parea interesant :D ).

Ce are inghetata in ea? Afine, cred, fistic, ciocolata, blat de prajitura… si mai are niste chestii, dar nu am avut curaj sa intreb ce era :)) Pana la urma, daca vreti sa aflati, va puteti duce voi, in urmatoarea luna, de joi pana duminica, la Van Gogh, dupa ora 18:00.

Revenind, insa, la experienta: intunericul e complet. Stai cu ochii larg deschisi si nu prinzi nici o sursa de lumina (desi la un moment dat s-a vazut ceva, probabil organizatorii verificand ca suntem in viata, ca nu ne-am omorat pentru inghetata). Cand incerci sa iti bagi mancarea in gura, ai mari sanse sa iti bagi lingurita in nas. Trebuie sa tii bolul aproape de gura, daca vrei sa nimeresti. Nu mai spun cum iti fugaresti inghetata cand mai e putina :))

Intr-un final am iesit, neatins si viu, nemurdarit de ciocolata sau alte arome :D

Presupunand ca voi nu va duceti cu niste nebuni care ameninta ca arunca in tine cu inghetata (evident, ghidandu-se dupa sunet), sfatul meu e sa incercati si voi, mai ales ca e gratuit :) Dar e doar pana pe 15 august.

Mai multe detalii gasiti aici. Si pe pagina de Facebook.

Update: un reportaj pe Acasa TV zice mai multe :)

P.S.: servetelele sunt albe, nu rosii, negre sau maro :))

3 thoughts on “Inghetata pe-ntuneric: Magnumize Your Senses

Leave a Reply

Your email address will not be published.