Cate pizza? Cate kilograme? Cati investitori? Numerele Mavenhut in 2012

Publicat in Una Alta pe January 29th, 2013 de Bobby Voicu | Fara comentarii

Inainte de toate, Mavenhut participa la Startup of the Year in Romania. Asa ca, daca tot sunteti aici, mergeti si votati la Startup of the year: Mavenhut la prima categorie, Bobby Voicu la a doua si Solitaire Arena la a 3-a, apoi cum vreti voi :D Si, evident, spuneti si prietenilor, sa vina si ei sa voteze. Daca nu stiti ce e cu Mavenhut, povestea investitiei de 550,000 Euro o puteti citi aici.

In februarie 2012 Mavenhut valora extraordinara suma de 0E. Nici macar nu exista ca nume, era doar un potential proiect in mintea celor trei cofondatori: Elvis, Cristi si Bobby.

In noiembrie 2012 SOS Ventures investea 550,000E pentru o valoare mult mai mare. In doar 7 luni, trecuseram “from 0 to hero”, cum spun englezii.

Ce inseamna, insa, in cifre, 2012 pentru noi? In afara de un an extraordinar.

La momentul investitiei, cifrele noastre aratau cam asa:

– 120,000 registered players
– 12,000,000 games played in total
– 60,000 monthly active users
– 12,960 Daily Active Users

Tractiune din plin.

In primul rand, impactul major la nivel personal

– o iubita mai putin (din 3 prezente initial, cate una pentru fiecare co-fondator :D )
– mai multe de 1000 de ore de Skype. Nu pentru business. Dar am plecat din Bucuresti cu 3 prietene, dupa cum spuneam.
– 5kg in minus pentru Elvis
– 16 kg in plus pentru Bobby (fiecare reactioneaza diferit la stress,da? :) ).
– Cristi stationeaza in kg.
– 4 luni de Dublin, intr-o ploaie continua
– 3 luni de vara in Bucuresti, la 35 de grade celsius, intr-un birou fara aer conditionat. Probabil ca sa compensam ploaia.
– zile de vacanta: 0. Fiecare :)
– tatuaje noi: 2
– o foca vazuta de pe balcon in Dublin (da, pe bune, o foca. Initial am crezut ca e un caine ud, dar era o foca).

Foca - Dublin

– multe pizza mancata de la PHD din Dublin. Daca depaseai 50E plateai numai jumatate. Deci am facut eforturi supraomenesti. Si am reusit intotdeauna sa mancam tot! :D
– 5E un sandwich vai de capul lui in Spar, un Supermarket gen Mega Image. 5E!!!!!
– o barca de pirati pe canalele din Dublin (erau pentru un festival, dar foarte distractiv)

pirati-irlanda

Numere legate de business

– Mavenhut este lean-startup to the max: am pornit cu un formular in care intrebam potentialii jucatori daca ar juca Solitaire 1 contra 1. Inainte de a avea macar o linie de cod scrisa. Si ne-au raspuns 163 de persoane.
– mai mult de 400 de deploy-uri in prima luna de programare, aprilie. E adevarat, fiecare deploy rezolva o problema mentionata de userii MVP-ului initial (MVP = Minimum Viable Product)
– 42 de potentiali investitori cu care am discutat. Cu toate astea, primul intalnit (inca din ianuarie, la faza finala de preselectie pentru Startup Bootcamp) a fost si cel cu care am incheiat deal-ul final: Bill Liao, SOS Ventures. Ceea ce arata ca o relatie de durata conteaza.
– mentionari in presa: 13. Am cautat-o din greu si pe cea de-a 14-a, dar nu am reusit sa scapam de numarul fatidic. Si am dedus ca pentru noi e norocos. Insa suntem dispusi sa renuntam la numarul acesta pentru mentionari suplimentare :)
– probleme cu microfonul la Demo Day Startup Bootcamp: 2. Pentru ca am trecut elegant peste ele, toti investitorii cu care am vorbit au mentionat asta ulterior. De-atunci cautam sa integram o astfel de “problema” in fiecare prezentare publica. Si “trecem” peste ea :)
– 3 saptamani de repetat si imbunatatit prezentarea de la Demo Day Startup Bootcamp
– doua nopti (cele dinainte de Demo Day) in care am pus pe repeat prezentarea (citita de mine) in continuu, ca sa imi intre in cap si cand dorm (tineti minte episodul din Friends cu “You're a strong woman”? :)) cam asa si eu).

P.S.: nu, nu m-am apucat iar de scris pe blog, doar ca mi-am dorit sa pun articolele despre Dublin public, mai ales pentru ca ne ajuta la voturile pentru Startup of the Year (una e sa stiti povestea, nu? :) parca votati mai cu drag :P ).

Credite foto: Elvis (la aia cu foca) si VaruIti recomand sa mai citesti...
  • Trenta Pizza? Mai bine nu - Azi am asteptat 70 de minute pizza si suc, impreuna cu ketchup-ul aferent. Nu am primit decat pizza. ("Am uitat"). Solutii?...
  • [Job] iOS Developer at MavenHut - By Bobby Voicu MavenHut is growing. Faster than we expected, actually. As a consequence, we are bringing more...
  • O sticla de apa? Nu avem! Dar… - Am ajuns azi acasa dintr-o plimbare de 3 zile prin tara. Imi era foame si, bineinteles, m-am gandit la pizza....
Gazduit de :: Administrat de