Blogging-ul, ca afacere

A aparut ieri la ProTV un material despre bloguri, in care apar si eu.

Pentru ca materialul brut nu a aparut, va spun ca eu subliniez acolo ca nu castig bani doar din blogging, ca blogul a fost doar modalitatea de a gasi contacte pentru diferite proiecte incepute sau pentru consultanta pentru comunicare si promovare online. Iar cifra de afaceri mentionata e pe toate activitatile mele, care nu sunt neaparat legate de blog. Ma gandeam ca la anu, dupa depunerea bilantului samd. sa incerc sa fac o trecere in revista a veniturilor din acest an, asa cum fac bloggerii de-afara. Evident, fara mentionarea clientilor, a sumelor exact date etc., doar asa, ca surse diferite (publicitate pe blog, contracte de consultanta) etc. Ma gandesc ca ar fi interesant.

Din ce stiu eu, direct din blogging cel mai bine castiga Zoso, dar nu pot sa va spun exact cat, pentru ca nu stiu.

In cadrul materialul mai apar Raluca Alexe (Bookblog), Costin Cocioaba (refresh.ro) si Ionut Oprea (clickio).

6 thoughts on “Blogging-ul, ca afacere

  1. Sunt destul de multi aceia care isi folosesc blogul fie ca pe o “extindere” a activitatii lor profesionale, fie ca sunt jurnalisti sau scriitori de cariera, fie ca isi promoveaza unele proiecte, fie profesionale, fie hobby-uri. Daca din toata “afacerea” asta mai ies si bani, e bine. Cred insa ca mult mai mult conteaza promovarea unor activitati sau/si proiecte prin intermediul blogului…

  2. La mine blogul a aparut, in primul rand, din necesitatea de a imi rezuma ceea ce invat si de a putea mai apoi accesa cu usurinta eventualele notite, cand am nevoie. E in special un hobby. Insa, intr-o buna zi, l-as putea folosi pentru a promova unul dintre programele la care lucrez. Nu am timp de prea multe postari ca sa ma axez pe blogging, insa imi place ceea ce fac si ca mereu vin programatori care ma citesc si care imi dau uneori sugestii in privinta a ceea ce le-ar placea sa citeasca nou pe blogul meu.

  3. Le si vad fata ranjind celor care incep in ale bloggingului; este ca in povesti probabil sa vada ca pot castiga zeci de mii de euro. Poate cineva sa puna un maare semne de exclamare si sa le spuna ca doar o mana de oameni fac bani seriosi din asta. Si asta cu foarte multa munca si noroc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.